ציוד מומלץ ללימודי עיצוב

המחשב אישי הינו כלי העבודה המרכזי לעיצוב ממשקים דיגיטלי. המחשב ילווה אותנו במשך השנתיים הקרובות, ובאמצעותו יתבצעו  כל הפרויקטים והמשימות הביתיות.

שאלה שתמיד עולה – האם כדאי מחשב נייח או נייד?

התשובה לשאלה תלויה מאוד בנוחות וצורך: המחשב הנייד נוח במידה ונהיה ניידים – אם זה בין הלימודים לעבודה ואפילו בין החדרים שונים בבית. מצד שני מחשב נייח מספק חווית עבודה משמעותית יותר, עקב המסך הגדול והביצועים הטובים אשר ניתן לרכוש במחיר של המחשב הנייד.

בסוף זה הכל עניין תקציבי. עלויות מחשב לצרכים של מעצב נעות בין 3000-8000 ש״ח. כמובן שאפשר להשקיע יותר למי שרוצה לערוך וידיאו ותלת מימד או להיות פשוט גיימר/ית 🙂

מחשב נייד

כשמדובר במחשבים ניידים לעיצוב, התלבטות היא תמיד בין מחשבי  Apple MacBook Pro לבין מחשבי PC ניידים של חברות מוכרות כגון: DELL, Asus, Lenovo, Hp ועוד. 

אז מה מומלץ בכל זאת? מחשבי MacBook מאוד יקרים בדגש על דגמי הPro. לכן, ההמלצה שלנו בתחילת הדרך המקצועית היא לרכוש מחשב נייד PC של חברות מוכרות שהוזכרו קודם.

כמה טיפים לבחירת מחשב נייד:

  • חשוב שיהיה עם מסך של 15 אינצ׳ ולא פחות מזה (מניסיון :))
  • מומלץ לרכוש רק מחשבי מותג – חברות שהוזכרו קודם.
  • מסך מגע זה נחמד לשימוש אישי אבל לא ממש משרת אותנו.
  • לוודא שיש למחשב מפרט מינימלי לצרכים שלנו – ראו המלצות כאן למטה.

מחשב נייח

אז מה מומלץ שהמפרט של מחשב הנייח יכלול:

  1. כונן קשיח (הארד דיסק) – חשוב שיהיה SSD ושיהיה בעל נפח של לפחות 500GB. 
  2. זכרון מטמון RAM – לפחות 16GB ואם אפשר יותר אז עדיף. זכרון מטמון משפיע על מהירות הביצועים של התוכנות השונות עקב פעולות שונות שמבוצעות בזמן העבודה על הפרויקט.
  3. כרטיס מסך – אחראי על הביצועים הגרפיים על המסך. מומלץ שיהיה כרטיס מסך ייעודי בלבד (לא כרטיס שמגיע עם לוח אם). מומלץ שיהיה Nvidia וניתן להתייעץ עם המוכר כי טווח המחירים יכול להיות בין מאות לאלפי ש״ח.
  4. מעבד של המחשב – ניתן להסתפק במעבד אינטל i5, i7 או שווה ערך. אין צורך לקנות הכי טוב, כי המחיר עולה ככל שרוצים מעבד חזק יותר. 
  5. מסך מחשב – ההמלצה שלנו היא להשתמש במסך רחב ושיהיה בין 21-27 אינצ׳. מסכי Samsung, MAG  וLg עושים יופי של עבודה.

נגיף הקורונה עדיין כאן ורמת התחלואה עולה ויורדת ואיתה ההנחיות של משרד הבריאות. לכן, אנחנו נצטרך חלק מהזמן ללמוד ולעבוד מרחוק.

המלצה לציוד למידה מרחוק:

  1. אינטרנט – רצוי לגלוש באינטרנט ברוחב פס של לפחות 15 מגה. במידה והגלישה מתבצעת באינטרנט אלחוטי – wifi וודאו קירבה לראוטר (נתב) אחרת המהירות יורדת באופן משמעותי וזה יכול לפגוע בשיחות וידיאו.
  2. מצלמת רשת –  במחשבים ניידיים המצלמות בדרך כלל מובנות במחשב. במידה והלמידה מתבצעת במחשב נייח, ניתן לרכוש מצלמת רשת פשוטה בעל יכולת להזרים וידיאו ברזולוציה של 720p או 1080p.
  3. מיקרופון – גם כאן מחשב נייד בדרך כלל מכיל מיקרופון. ואילו במחשבים מצלמות רשת כבר כוללות מיקרופון בפנים.
  4. אזניות – כדאי לרכוש אזניות גדולות (יש כאלה גם עם מיקרופון) אשר עוטפות את האוזן.אוזניות כאלו יכולות לשפר את הריכוז  ולמנוע הפרעות למישהו נוסף בבית.
  5. תכנת Zoom – אנחנו נשתמש בזום ככלי מרכזי בלמידה מרחוק. חשוב להתקין את הזום גם במחשב האישי וגם בסמארטפון (במקרה של ניתוקים).
  6. מרחב עבודה שקט – מומלץ למצוא בבית חדר או מרחב עבודה שקט שבו ניתן לשבת וללמוד. עדיפות גבוהה להשתמש בשולחן וכיסא נוח. לא מומלץ לעבוד במיטה או על הספה.

תוכנות הינן הכלי מרכזי איתו נשתמש מעכשיו ובהמשך הקריירה.

עיצוב מתבצע בעיקר בתוכנות Adobe CC 
בטח שמעתם/ן על תוכנת פוטושופ 😊. פוטושופ שייכת לחברת Adobe ויחד איתה בחבילת התוכנות CC – Creative Cloud יש לא מעט תוכנות נוספות אשר עוזרת לנו להוציא לפועל את רב המשימות והפרויקטים הקשורים בעיצוב ועיצוב ממשק דיגיטלי.
 
איך להתקין תוכנות (באופן חוקי) ?ישנן 3 אפשרויות שימוש מרכזיות:
  1. ההמלצה שלנו היא לרכוש את חבילת תוכנות Adobe CC. הרכישה הינה מנוי חודשי, עלות המנוי הוא 70 ש״ח לסטודנט וכולל בתוכו את כל התוכנות. כדי  לרכוש – לחצו על הקישור הנוכחי וצרו מנוי. 
  2. ניתן להשתמש בתוכנות אשר מותקנות במעבדת המחשבים של שנה א – עיצוב מדיה – 2120. בתקופה שניתן להגיע (בזמן שאין סגר) המעבדה משמשת לתרגול לאחר סיום שעות הלימודים.
  3. בעקבות נגיף הקורונה וסגר יצרנו עבורכם אפשרות להתחבר מרחוק למחשבים הנמצאים במעבדה 2120. ניתן להיכנס למחשב בזמן הקורס או תרגול ולהשתמש בכל התוכנות המותקנות מרחוק! שימו לב:  ללא אינטרנט פעיל לא תוכלו לעשות זאת. להלן קישור למדריך המסביר איך עושים זאת.

במסגרת קורס מבוא לצילום סטילס נשתמש במצלמת סטילס. צילום הוא חלק משמעותי מבניה של שפה חזותית ומשמש רבות גם במוצרים דיגיטליים.

גילינו כבר שיש בכיתה חובבי/ת צילום 😊בעלי ציוד. אם בכל זאת יש צורך בציוד צילום,  אלה ההמלצות שלנו:
  1. מחסן ציוד – לרשות המגמה שלנו קיים ציוד צילום סטילס וציוד אולפן סטילס במחסן לציוד קולנוע הנמצא קרוב לקפיטריה של מרכז הטכנולוגי להנדסאים. בזמן שהמכללה פתוחה לסטודנטים ניתן להשאיל ציוד צילום ולהשתמש בו לטובת ביצוע משימות בקורס צילום או קורסים אחרים.
  2. מצלמה אישית DSLR – מצלמת DSLR או מצלמת mirrorless דיגיטלית עם עדשות מתחלפות ובעלת מצב שליטה ידנית (manual), מומלצות למטלות הקורס. עדשת זום ראשונית 18-55 תספיק בהחלט לרמה ההתחלתית.
    המלצות המרצה:
    Canon EOS M50
    Canon EOS 4000D
  3. מצלמת סמארטפון – אמנם מצלמת הסמארטפון מפיקה תמונות מדהימות. אך יחד עם זאת, ישנם כמה חסרונות שחשוב לדעת: 
    א. אין אפשרות שליטה ידנית מוחלטת.
    ב. אין אפשרות להחליף עדשות.
    ג. גודל החיישן במכשירי הסמארטפון זעיר במיוחד ולכן משפיע משמעותית על עומק השדה.
    ד. אין אפשרות עבודה עם קבצי RAW איכותיים כמו במצלמה דיגיטלית מקצועית.
במהלך השנה הקרובה תשתתפו בקורס איור ורישום עם עופר זנזורי הקומיקסאי 😍.
 
למטלות השיעור יש להצטייד: 
  1. בלוק ציור
  2. עפרונות רכים B4 B6 
  3. מחק ומחדד
  4. עפרונות צבעוניים או צבעי פנדה
  5. לוח גרפי בסיסי 
    אפשר גם טאבלט עם עט למי שיש

בנוסף לכל הציוד המקצועי מומלץ להחזיק:

  1. דפדפת
  2. כלי כתיבה
  3. מדפסת ביתית 
  4. קפה!